Winterbanden wisselen

Winterbanden wisselen in Nijmegen en benieuwd wanneer dat het beste moment is? We wisselen de banden van diverse van onze klanten, waarbij we de niet-gebruikte banden voor ze opslaan. Op die manier weet u zeker dat u op de meest geschikte banden rijdt, zodat u veilig de weg op kunt.

Wanneer u het best de zomerbanden kunt wisselen naar winterbanden hangt af van de weersomstandigheden. In Nederland hebben we niet meer de strenge winters die we kennen uit het verleden, maar dat maakt de juiste banden niet minder belangrijk. Zelfs bij slechts relatief lage temperaturen leggen zomerbanden het na verloop van tijd af tegen winterbanden.

Wanneer is het beste moment?

De belangrijkste vraag: wanneer moet u de winterbanden wisselen? Experts zijn het erover eens dat zomerbanden bij een temperatuur van 7 graden Celsius of lager significant minder goed presteren dan winterbanden. Het is vanaf dat moment belangrijk om op winterbanden te rijden, zodat u veilig de weg op kunt.

De ideale band biedt voldoende grip, op basis van de hardheid van het rubber. Zomerbanden zijn harder dan winterbanden. De hardere band komt goed tot z’n recht bij hogere temperaturen. De winterband is minder hard, waardoor de grip juist bij lagere temperaturen goed is. Dit betekent dat de remweg op winterbanden in de winter zomaar enkele (tientallen) meters korter kan zijn.

We kunnen uw winterbanden wisselen wanneer het daar het beste moment voor is. We gaan daar bij ons in de garage in Nijmegen op het juiste moment mee aan de slag, zodat u daarna weer veilig de weg op kunt. De zomerbanden kunnen we voor u overnemen in de opslag, waardoor het niet nodig is om daar thuis een plaats voor te vinden. Wij zorgen er daarmee graag voor dat u hier zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft.

Winterbanden wisselen in Nijmegen

Uw winterbanden wisselen in Nijmegen en daarvoor bovendien nieuwe banden bestellen? We zijn u graag van dienst op het moment dat u de banden wilt vervangen. Daarvoor denken we graag mee over het ideale merk en model, afgestemd op de auto die u rijdt. Op die manier kunt u vertrouwen op de beste banden, terwijl u daar natuurlijk een scherpe prijs voor betaalt.

Tip: iedere zomer en winter de banden wisselen? Plan op tijd uw afspraak, zodat u bij de hogere en lagere temperaturen steeds op de juiste banden rijdt.

Winterbanden wisselen in Nijmegen of vragen over uw auto? Bel ons op de telefoonnummer 024 – 33 33 097 en 06 – 122 490 90, stuur een e-mail naar info@autoservicevankruijsbergen.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.

AfSpraak maken?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door even telefonisch contact met ons op te nemen

U kunt ons ook een mail sturen, wij zullen de afspraak inplannen en u een voorstel voor een datum en tijd doorgeven.

Autoservice van Kruijsbergen
Westkanaaldijk 445C
6545 AA Nijmegen

024 – 33 33 097
06 – 122 490 90

Waarom klanten kiezen
voor Autoservice van Kruijsbergen

Vakkundige garagebedrijf

Voor onderhoud & reparatie

Betrouwbaar

Voor alle merken

Tevreden klanten - 95% score!