Wanneer is er onderhoud voor mijn auto nodig?

Wanneer is het onderhoud aan de auto nodig?’ Het is een van de meest gestelde vragen door onze klanten in Nijmegen en omgeving. Een terechte vraag, al kunnen we daar helaas niet voor iedereen één antwoord op geven.

In algemene zin is het verstandig om het onderhoud regelmatig plaats te laten vinden:

  • Minimaal één keer per jaar, of
  • Na 20.000 tot 25.000 kilometer

Door na die periode of na dat aantal kilometers nieuw onderhoud in te plannen kunnen we de auto goed bijhouden. Dus twijfelt u over het onderhoud van de auto en wanneer dat nodig is? Pak de vorige factuur erbij of kijk naar de kilometerstand van toen en nu. Op die manier kunnen we goed aangeven wanneer het verstandig is om weer eens langs te komen in Nijmegen.

Onderhoud voor de auto: wanneer is dat nodig?

Moderne auto’s geven het zelf aan op het moment dat ze onderhoud nodig hebben. In de meeste gevallen doen ze dat al een tijd eerder. U krijgt een waarschuwing dat het over 2.000 kilometer belangrijk is om naar de garage te gaan. Of dat de servicebeurt over een paar maanden plaats moet vinden.

Oudere auto’s hebben die aanwijzing niet. Het is dan verstandig om rekening te houden met het onderhoud dan 1x per jaar plaats moet vinden, of op basis van het aantal kilometers.

Tip: twijfelt u over het onderhoud voor de auto en wanneer dat nodig is? Vertel ons wanneer u voor het laatst onderhoud heeft laten doen. Of geef ons het kenteken door, als u al klant bij ons bent. We kijken het voor u na, om aan te geven wanneer het verstandig is om weer naar de auto te laten kijken.

Kleine en een grote beurt

Wanneer het onderhoud voor de auto nodig is verschilt per model. Wat we in ieder geval zeker weten is dat we met een kleine beurt en het jaar daarna een grote beurt zorgen voor al het onderhoud dat er nodig is. We wisselen de beiden af, zodat we regelmatig naar alle belangrijke onderdelen van de auto kijken.

Zodra het volgens de auto of volgens de kilometerstand nodig is om onderhoud aan de auto uit te laten voeren nodigen we u graag uit bij ons in Nijmegen. We kijken de auto voor u na en proberen vooraf een inschatting te geven van de kosten. Komen we belangrijke zaken tegen die vervangen moeten worden? Dan geven we dat vooraf door. Na het afronden van de beurt kunnen we u meteen aangeven wanneer het volgende onderhoud voor de auto moet plaatsvinden. Op die manier weet u goed waar u aan toe bent, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Benieuwd wanneer het onderhoud nodig is of vragen over uw auto? Bel ons op de telefoonnummer 024 – 33 33 097 en 06 – 122 490 90, stuur een e-mail naar info@autoservicevankruijsbergen.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.

 

AfSpraak maken?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door even telefonisch contact met ons op te nemen

U kunt ons ook een mail sturen, wij zullen de afspraak inplannen en u een voorstel voor een datum en tijd doorgeven.

Autoservice van Kruijsbergen
Westkanaaldijk 445C
6545 AA Nijmegen

024 – 33 33 097
06 – 122 490 90

Waarom klanten kiezen
voor Autoservice van Kruijsbergen

Vakkundige garagebedrijf

Voor onderhoud & reparatie

Betrouwbaar

Voor alle merken

Tevreden klanten - 95% score!